FIETSEN

Hotel Au Bon Accueil is al decennia lang hét fietshotel bij uitstek in de Franse Alpen. Gelegen tussen alle bekende wielercols, heeft het Hotel voor de fietsers een A-locatie. Alle faciliteiten die voor de fietser van belang zijn zijn aanwezig, waaronder: voldoende en goede voeding, goede bedden en douches, massages, een afgesloten fietsenstalling met alarm, werkruimte, uitgebreide routebeschrijvingen, een dagelijks pasta buffet en natuurlijk een gezellige bar en terras. De Tour de France is vrijwel altijd in de buurt en bijna om het jaar is er een etappe met aankomst op de befaamde Alpe ‘d Huez, op 7 km afstand van het Hotel. Soms eindigt en start er een etappe in Les 2 Alpes. Met de skilift vanuit Venosc, op 3 km afstand van het Hotel, is dit zeer goed en gemakkelijk te bereiken.

U zult gedurende deze periodes een ongekende sfeer en internationaliteit ervaren. In de l’Oisans worden ook vele fiets-evenementen georganiseerd, zoals de Alpe d’Huzes (begin juni) en La Marmotte (begin juli). De laatste is een 174 km tellende tourtocht met 5 km aan hoogtemeters, onder andere over de: Col de la Croix de Fer, Col du Telegraphe, Col du Galibier en als ‘toetje’ de Alpe d’Huez.. 

Een kleine greep uit een aantal mooie routes vanuit het Hotel:

Villard Reculas/ Alpe d’Huez/ Le Freney d’Oisans, 80 kmCol de la Morte/ Col d’Ornon, 125 kmLa Garde/ Le Freney d’Oisans/ Les 2 Alpes, 50 kmCol du Lautaret/ Col du Galibier, 120 kmLe Marmotton: Col de la Croix de Fer/ Col du Telegraphe/ Col du Galibier, 100 kmCol d’Izoard/ Guillestre, 100 km vanaf de voet van de Izoard

En misschien wel de allermooiste route van Europa, waaraan het hotel gelegen is; La Berarde 27 km. De route leidt tot het oude herdersdorpje ‘La Bérarde’. Het einde van de route en ook voelend als het eind van de wereld. U ziet prachtige bergtoppen, turquoise wateren en veelal veel wild. Vanuit La Bérarde kunt u in het Parc des Ecrins trouwens ook prachtige wandelingen maken. Meer info kunt u vinden op www.bike-oisans.com

Speciaal voor fietsers: Ons pasta buffet!

Voor het fietsen van al deze routes moet natuurlijk wel goed gegeten worden! Daarom bieden wij, naast ons uitgebreide ontbijt en een heerlijk 3 gangen menu in de avond, ook in de middag een pasta buffet aan! Elke dag bereiden wij een uitgebreid buffet aan, met 2 verschillende soorten pasta, 2 sauzen (waaronder 1 vegetarische) en elke dag een andere “special” pasta. Dit is inbegrepen in de prijs van het fiets- en het Marmotte Arrangement.

Speciaal Marmotte Arrangement

Een van de belangrijkste evenement op het gebied van wielrennen in de Alpen is natuurlijk de jaarlijke Marmotte Granfondo! Hotel Au Bon Accueil is bij uitstek de ideale basis voor u tijdens dit evenement, alsmede tijdens de voorbereidende dagen voor het evenement zelf. Wij bieden dan ook een speciaal Marmotte arrangement aan rondom deze week.

Zo organiseren wij voor u op meerdere punten speciale verzorgingsposten langs de route van de Marmotte. Deze punten zijn gesitueerd op plekken waar u het echt nodig heeft, zoals na de beklimming van de Glandon, Telegraph, Galibier, voor de Alpe d’Huez en ook bij de uiteindelijke finish. U kunt speciaal voorbereidde pakketjes bij ons inleveren waarbij wij ervoor zorgen dat u deze op het specifieke betreffende punt aangereikt krijgt tijdens de race. Ook staan wij op deze punten klaar om u te voorzien van water, cola, pannenkoeken, watermeloen en natuurlijk aanmoediging!

Bekijk hier onze beschikbaarheid van ONS Marmotte Arrangement!

In de aanloop naar de Marmotte organiseren wij ook nog extra dingen; op de dag voor het evenement bereiden wij ‘s middags een heus taarten buffet voor u voor, en in de avond is er ook nog een speciaal en extra uitgebreid pasta buffet. Zo kunt u er gerust op zijn dat u optimaal voorbereid aan de grote race begint!

GPX Routes